Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Äppel, päppel...

”Du hängde och dinglade i ett träd,
När jag gick förbi,
Ett rött äpple på en sommargrön tavla,
Uppställd i ett staffli,
En bild så vacker
Eller bara en hägring,
Hur vet man utan att se efter,
Huvudet sade,
Håll din dumma trut,
Men i bröstet ropade en,
Jag vill ut,
Jag sade Hej,
Och drog dig av grenen,
Våldsamt – javisst,
Nu tittar jag bara,
Men biter inte i,
Det som en konstnär målat,
Bara luktar och minns,
Myllan, trädet, frukten, livet,
Du”




Fri vers av Steppen
Läst 283 gånger
Publicerad 2007-03-21 12:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Steppen