Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
För Vlado, Mirco, Sole, Micke och René Ni har mitt hjärta, vi ses en dag Grabbarna är kvar!


SiS, verbala sanningsbilden

En riktigt kick som jag fick när jag var ute och gick
Nostalgitripp till tiden då jag var liten och ej fatta innebörden utav \"Eirifik\"
Tiden den gick, precis som jag som var ute på stan
Den vandrande riddaren genom hela dan
Ska skriva en text som är till för dem svaga
Inte till dem du tror, bara till dem som på riktigt är en fara
En fara för det svenska rättssamhället
För några inlåsta vänner jag nu dräller

Sitter på SiS, Statens institutionstyrelses egna sida
Läser en vacker dikt, ögonen börjar svida
Den är skriven av en flicka, \"Förortsungar\" är namnet
Tänker en tanke om hur just JAG klarade mig undan fallet?

Varför åkte inte jag som mina vänner dit?
Varför får inte jag dela smärtan med vännerna när de blir slagna av en plit?
Tjat hit och dit, men sanningen är den
Jag blev inte tagen på grund av att jag var svensk
Tycker det är hemskt, det var inte Vlado som var farlig
Det var inte han som hämtade kniven när allt blev allvarligt
Så jag undrar, hur blev det så
Hur blev det så att han nu sitter medans jag fortsätter gå?

Vill inte åka in, tror du det så har du fel
Men just nu är jag en man som inte är helt hel
Allting tog spel när han fick sin dom
2 ½ år lite här och där, även på Maria Ungdom
Han försvann och jag stod kvar
Vandrandes med truppen när natten blev till dag
Det gjorde mig inte svag, tvärtemot så blev jag stark
Insåg direkt att det bara är småkriminella som torskar på knark
De stora, de kända, de som för in skiten
Inte fan är det de som blir tagna av polisen
Nej det är vi, vi som lever detta livet
Där allting är stressigt och ingenting är för givet

Skickar nu min text, 3 verser plus refräng
Till författaren av \"Förortsungar\"
Vi möts en dag på en äng




Fri vers av Fidde J
Läst 536 gånger
Publicerad 2007-03-21 15:52



Bookmark and Share


  la paz
så grym va
2008-06-21

  *Camilla*
Du skriver alltid bra!
Fan vad lyckad text, som alltid

(:
2007-09-06

  Karin G
som vanligt
bra :)
2007-03-21
  > Nästa text
< Föregående

Fidde J
Fidde J