Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt om våren, bara för att jag längtar så oändligt mycket efter den! Låt det vara slut på all sur snö snart!


Våran vår

Kom, låt oss lukta på humlesurr
Lyssna till ljudet av hur vårblommor slår ut

Ta fram våra sommarsneakers
Och bli lagomt blöta om tårna
För ännu finns vattenpölar kvar på den spruckna asfalten

Vi kan se och lära av fåglarnas lätta melodier
Och sedan kan din tunga spela ännu vackrare symfonier i min mun


Vi kan föda upp mängder av tussillagom på min bakgård
Bada i en smält isvak
Dricka mormors goda hallonsaft inomhus
När regn med smak av nyklippt gräs öser ner utanför

Vi kan virka en hängmatta tillsammans
Som vi sedan kan ligga och dingla i
Kanske att våra händer möts i smyg då och då


För vi har ju hela våren framför oss




Fri vers av Blåklinten
Läst 1315 gånger och applåderad av 6 personer
Utvald text
Publicerad 2007-03-21 18:36



Bookmark and Share


  joss
Härligt... Suck, att höstern snart är här..
2009-08-18

  Junibarn
Underbar text! Förstår varför stjärnan sitter där i slutet :D
2008-02-06

    Din Mormor
Åh, nu längtar jag också till våren...
2007-11-28

    crapcat
\"Kom, låt oss lukta på humlesurr
Lyssna till ljudet av hur vårblommor slår ut\"

Helt underbart! Älskar dina ordval, älskar hela den här dikten! Bokmärke.
2007-11-09

  TedEdFred
åh, våreen, jag vet , det är mitt i sommarna mn jag vet precis dendär känslan när det är vinter och allt bara suger, då när man längtar till våren som mest, och hur GLAAAAAAD och LYCKLIG man blir när men ser dom första små tussilagorna. <3 och jag tyckte jättemycket om \'\'Och sedan kan din tunga spela ännu vackrare symfonier i min mun \'\' det var vackert, inte sådär vanligt, typ blabla bla \'\'du kan kyssa mig rakt på munnen \'\' blablabla. utan nått eget liksom. <3
puss
2007-08-22

    Sulma
Jag läängtar också efter våren! Det är ju (*typ*) vår nu, men hos mig, lite norr om Uppsala, SNÖAR det idag! :/ Men det blir nog vår förr eller senare... Väldigt bra text!
2007-04-09
  > Nästa text
< Föregående

Blåklinten