Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om en pappa som aldrig riktigt fanns, egentligen aldrig...


Skit i om det gör ont!




Kan du säga mig vad som gömdes bakom din blick

kan du ge mig det svar som krävdes av dig då?

Ville inte riskera att du skulle lämna mig ännu en

gång så jag, fast jag väntat o väntat på ögonblicket

då alla frågorna skulle ställas som jag

hade förberett i år efter år som i en roll i en pjäs

Istället sa jag

det spelar ingen roll, nu är vi tillsammans!

Ville inte se skymten av att du aldrig ville

Ville bara försöka ta igen det vi mistat

få tillbaka alla år av längtan

Ville inte höra att du själv valt bort ditt eget blod



Kan du svara mig nu därbortifrån din himmel

på frågorna som aldrig blev ställda!

Jag är inte rädd längre

svara snälla du

Gör det!

Skit i om det gör ont!

Det har ändå gjort ont så länge så vaddå?!

Det spelar ingen roll


Jag vill bara veta...




Fri vers av sunnanvind
Läst 580 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-03-21 20:07



Bookmark and Share


  Leif Furstedt
Ett tufft ämne med många bottnar, men det måste lyftas, du gör det bra. Jag vore du om jag sa -jag förstår, men jag kan förmedla dina ord.
2007-03-29

    stellaa
den här dikten kommer sitta kvar länge...
2007-03-29

    wilja
du öppnar upp och ger av dig själv på ett väldigt fint sätt. en dikt som känns väldigt uppriktig och äkta.
2007-03-28

    ej medlem längre
Varför ställer vi dessa frågor till våra pappor som idag är döda? Varför ställde vi inte frågorna när vi hade chansen? Jo, för barn ifrågasätter inte sina föräldrar förran de själva är vuxna!
Och hur kan man ställa frågor till nån som inte finns?
Starkt skrivet om ett känsligt ämne...du vet att jag vet vad detta handlar om...Kram!
2007-03-25

  Havsjungfrun
aaj..den känns ..för att jag upplevt detsamma..vissa frågor får man aldrig svar på tyvärr..kram
2007-03-22

    Maria Malm
Frågor som aldrig fått svar. Det gör ont förstås..
2007-03-22

  issac.a.m
Du uttrycker dina känslor.....upprörda känslor i ord...
en känsla som talar om något som finns inre..
Känns att du exploderar av smärta över alla orättvisor..
Så vad gör vi om våra känslor smärtar ..?
mycket bra skrivet...
2007-03-21

  nettizen
Aj..... finns inte så mycket annat att säga om denna än... AJ!
Den kändes.... smärtsamt välbekant.
*kramar om*
2007-03-21

  Jan Linderoth
Alltid dessa frågor och svar som hänger kvar i luften! Viktig och berörande...
2007-03-21

    JJ VIP
Gillar verkligen första raden! En jättebra inledning på en jättebra dikt! Mvh. JJ.
2007-03-21

  devilsangel
Du vet varför detta berör mig så mycket! Och jag blir så aaarg!!
Men du skriver om det fint och mjukt ändå, förlåtande..
2007-03-21

  prinscess VIP
o den här var smärtsam att läsa
kram vännen
2007-03-21
  > Nästa text
< Föregående

sunnanvind