Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

FIOLENS KLARA LJUD

Fiolens klara ljud svepte i luften likt en dansös rörelser väcker åtrå hos åskådaren. Natten var mörk trots det starka ljus som lyste kring deltagarna. Ljuset av deras själar. Likt ett skvätt med penseln hade skinande pärlor gjort sig hemmastadda på himlavalvet. De gnistrade och strålade ikapp med varandra. En lägereld däremot hade sitt hem mittemellan de närvarande. Trots att det hade varit en het sommardag som övergått till en vacker sommarnatt behövdes elden. Den rotades sig in och värmde de molekyler kroppen består av. Mellan de glädjerika skratten fylldes struparna med robust alkohol hos människorna som var där. Klunk för klunk svaldes denna flytande vätska och värmde även den de molekyler som kroppen består av.

Musiken var lika trolsk som människorna, båda bjöd lika mycket på sig själva. Vänskapens band hade aldrig varit så djupa som denna kväll. Glädjeskratten varvades med glädjetårar som rann nedför kinderna och bildade en glädjepöl. Nostalgi var huvudtemat för aftonen, det visade sig i en sorts omedveten hemlängtan hos gestalterna. Men gestalterna hade ingen plats som de kom ifrån, och därför hellre inget hem. De nöjde sig med det åtråvärda nuet, såg varje dag som en ny och älskade med världen. En vis person hade lärt dem att det inte gäller att leva som om dagen vore den sista. Att leva som om dagen vore den första däremot, det är något helt annat. För första gången upptäcka hur vinden smeker den bara kinden, hur väldoftande rosen är när den ger hän och visar sitt rätta jag genom en doft likt något som inte är från denna jord, hur solens klarröda strålar värmer en junieftermiddag och hur vattnet smeker fötternas vackra linjer när de sakta doppas i det kristallklara havet. Att uppleva allt för första gången. Se tingen som de verkligen är. Beskåda dess alla linjer, och framförallt, uppleva alla känslor på nytt.




Fri vers av seratonin
Läst 531 gånger
Publicerad 2007-03-22 12:41



Bookmark and Share


  Mangal VIP
Oerhört finstämt och lockande. Väcker längtan. Fint flyt, bra språk och ett angeläget budskap.
2007-04-09
  > Nästa text
< Föregående

seratonin