Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
1 Kon 18


Elia


- Ropa högre, han hör nog lite illa. Rispa er lite mer, så kanske han grinar illa?! Lite lomhörd är han nog den vän ni tjänar, men hör er nog om ni tillräckligt högt skränar.

Slit och släp, aldrig rast och ro. Är alla dessa försök verkligen tecken på tro? Dansar och hoppar, gör konstiga ljud, allt för att få kontakt med Gud.

- Han kanske tagit semester, rest bort ett litet tag?! Kanske sover han i väntan på en ny dag?!

Ropar ännu högre, i sitt slaveri. Rispar sig till slut blodiga i vildsint raseri. Offrar, kämpar, presterar allt de kan, ändå svarar inte han.

Så kliver han fram i enkelhetens skrud, mannen som känner Gud.

- Gör det riktigt svårt att elden tända, låt alla se vem som får saker att hända. Svara mig Herre på mitt hjärtas bön, jag känner dig och behöver ingen lön. Jag vet vad du har sagt och kan göra, jag vet att du min enkla bön vill höra.

Kanske verkar det hela lite fräckt, men svaret kommer direkt. Elden faller från himlen i kaskader av ljus, genom hopen går ett mäktigt sus. Ingen tvivlar längre, alla ser Guds kraft, alla goda gärningar tycks ingen verkan haft.

Starkare än ansträngningar att hålla alla bud, var en enkel bön från en man som lärt känna Gud.




Fri vers av Marreb
Läst 585 gånger
Publicerad 2007-03-23 18:23



Bookmark and Share


  Gawain VIP
Är det månne asketen i all sin enkelhet? Han som ser där andra famlar utan att egentligen tro. De som gör för görandets skull, för att andra gör.
Inte asketen i sin urspårade självspäkarroll utan han i sin enklaste klarsynta form. Människan, naken som hon är inför det divana. Inför sanningen om sig själv...

Du har en förmåga att fånga något oerhört stort, och du gör det förbaskat bra! Den här tål att bokmärkas, ramas in och läsas hängande på väggen där alla kan se den. Tack för att du skriver... så bra!

Absolut mästerligt!!
2007-03-23

  Novell-writer
Den är helt otrolig! Hur gjör du för att skriva så klokt och så förtrollande!? Det här var riktigt bra. Jag bockar och bugar!
2007-03-23

  Åsa Gustavsson VIP
Vad fin! Du hittar en liknande om du söker på \"Ditt ansikte\"
vi tänkte kanske lite lika?
2007-03-23

  Albert
bra rytm, hördu!
den här kan väl rappas på en gudstjänst
2007-03-23
  > Nästa text
< Föregående

Marreb
Marreb