Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Har någon sett vårt språk?

 

                 Hjälp!                                       


    Det finns tomma rader                                    
     där språket en gång livfullt lekt                      
     fantasilösheten stiger till kalla grader            
     invektiv fyller ytan där ordförrådet förr smekt

Vi tappar våra ord, men vi plockar lik

    Likgiltighet och likriktans spår                        
     enklast att följa den utan tankar                    
     utvecklas, lärande, är igenväxta snår             
     läslusthjärtan ej något man högt nu rankar   

Vi tappar ord, och med det ett hopp

    Vore det illa med kommunikation?                   
     tänk om människan kunde lära sig prata         
     formulera sin känsla kan bli en förståelseinjektion
     sluta mig med verbal analfabetism mig fonetiskt mata!

 

Vi

               

                  tapp
                           ar
                                
                                       
r
                                                  a

                                                                   o
                                                                         r
                                                                          

                                                                             d

 




Fri vers av [ShadowWalker]
Läst 820 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-03-29 12:52



Bookmark and Share


  Jewel_x
Jo, jag läste denna text för ett tag sedan .. och var tvungen att återvända.
Och jag ska låta det säga allt.
2007-04-28

  KeL
Ja ..jag har sett det. Det lever hos Dig i allra högsta grad!
2007-04-09

  Mike
Kan inte säga annat än att din text är underbar! Du har ett imponerande språkbruk och du använder snygga och smarta ord. Läste att någon inte riktigt gillade avslutet men jag gillarverklöigen det du gjort där. Mitt favorit stycke är detta:

\"Vore det illa med kommunikation?
tänk om människan kunde lära sig prata
formulera sin känsla kan bli en förståelseinjektion
sluta mig med verbal analfabetism mig fonetiskt mata!\"

Lysande!!!
2007-04-03

  joaols
Snygg uppläggning. Avslutet var väldigt smart =).
2007-04-02

    *Zenobia*
Nej, vi tappar inte våra ord.....men ibland fastnar orden inom en...

Kanske vi tappar bort vårt eget Jag stundtals. Det dränks bland alla de andra Jagen.....

Vi får väl ta nya tag igen.......så flödar nog talet igen....
2007-03-30

  sockerspöket
Du har så rätt och du får det sagt på ett mycket inspirerande och snyggt sätt! Gillade verkligen slutet.

Jag kommer på mig själv med att använda dessa \"tonårsord\". Mycket skrämmande..

But anyhoo.. mycket bra skrivet!
2007-03-29
  > Nästa text
< Föregående

[ShadowWalker]
[ShadowWalker]