Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skrev den under en historielektion 1990. Vikarien vart lagom nöjd över min sammanfattning av det lästa kapitlet.


Den indistruella revolutionen m/90

Arbetarklassen blev stor på ett tjing.
Man specialiserade sig på olika ting.
Maskiner ökade produktionen,
under den industriella revolutionen.

Man jobbade mer än halva dagen
fast man knappt fick mat i magen.
Arbetarna jobbade så hårt,
att de inte märkte att de hade det svårt.

Man uppfann mycket för att vinna effektivitet.
Barnen fick äta en äcklig smet.
Fabriksägarna blev rika och feta,
och deras barn William fick heta.

I England med järnvägar och kanaler man var först.
Sådan infrastruktur gör ett land störst!
Man fick lida om man ej var fin,
God save the Queen!




Fri vers av Pär Mosse
Läst 366 gånger
Publicerad 2005-02-22 15:35



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Mvh
2005-02-22
  > Nästa text
< Föregående

Pär Mosse