Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vad är det för ett jävla liv?

 

Är det dans i folkparken

storbandsjazz, råkurr och nojs i busken?

Är det cirkus

smäckra hästar i piaff, sorgsna clowner

och akrobater på höga trapetser?

Är det barnkalas

med gräddtårta och girlanger?

Nej, det är fåglarna

som kallat till stormöte i ottan

Klockan tre och trettio läggs det upp

femårsplaner för gläntorna och skogen

det dryftas angeläget om sura kart,

tillgången på mask och på somliga ställen

särskilt lucker jord

det kvittras bekymrat om kyrktorn

och hotet mot telefontrådarna

det informeras om nyuppspikade holkar

och övergivna bon, fågeldammar och

smygande katter

det skvallras om skatornas senaste påhitt,

utflugna ungar

och de gamla ringduvorna vid järnvägsbron

 

Men gudbevars! Allt hinns inte med

mötet bordläggs strax före soluppgång

för att återupptas med samma iver

nästföljande morgon




Fri vers av Regina E
Läst 591 gånger
Publicerad 2007-03-30 20:47



Bookmark and Share


  rebecca d
fint! humoristiskt!
2007-09-19

    ej medlem längre
Vårigt, glatt och roligt skrivet,
en text som gör mig glad,
många ord att le till, som t.ex:
barnkalas med gräddtårta och girlanger
2007-03-31

  Lena K Nilsson VIP
Håller med föregående talare...
2007-03-30
  > Nästa text
< Föregående

Regina E

Mina favoriter
kvällssol
tvätterskan