Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om när min Pappa insjuknade i demens.


Avsked

först faller du långsamt
sen faller du länge

så länge

jag ser dig rotera nedåt
med huvudet före
men kan ingenting göra
det här är ditt öde
oundvikligt
som mötet med Döden
ibland en tröst mitt i nöden - trots allt
allt har ett halt

tecken som tolkas
att kaoset nalkas
och vi
kan bara stå och se på
vi kan bara, räkna dagar
för nya tider kommer
medan livet fortsätter gå


*

refr:
jag ser
hur du störtar nu
rakt ner
i glömskans mörka djup
huvudstupa i ett ras utan slut
hav, väntar på dig
kvar
lämnas vi halva
här
tills nästa blir kallad
tar
avsked
för du störtar nu
rakt ner
i glömskans mörka djup

där ingenting finns och inget tar slut
hav, väntar på dig

*


du är

längst ut på grenen
och en svedd liten fjäder
du är pinnsmala ben
och en frizon bland träden
du är bortglömda tankar
som väger för tungt

du är

förtunnade vener
för bylsiga kläder
förlorade idéer
för vilse för världen
du är oro som vankar
och du blev drabbad för ung


*

refr:
jag ser
hur du störtar nu
rakt ner
i glömskans mörka djup
huvudstupa i ett ras utan slut
hav, väntar på dig
kvar
lämnas vi halva
här
tills nästa blir kallad
tar
avsked
för du störtar nu
rakt ner
i glömskans mörka djup

där ingenting finns och inget tar slut
hav, väntar på dig


*

väntande svampskog
en klunk whiskypinne

en dragen spader
i senaste timmen

en svedd liten fjäder
från en brinnande vinge

jag har sparat den mellan
mina finaste minnen




Fri vers av Lola
Läst 745 gånger
Publicerad 2007-04-22 11:17



Bookmark and Share


  Daniel_78 VIP
jenny
2007-04-24

  Sanchez VIP
du inspirerade mig att skriva ett brev (vad ska jag göra när jag är sentimental!)

det kommer att börja med: \"Dear Daddy-yo\"

släpp aldrig fågelfjädern
2007-04-23

  Eddy Norest
Varenda ord sitter som gjutet av mörkt materia med och läsaren bara kan ana sig fram till ordens innanmäten. Dikten lyfter, med sin spegelfunktion, den fallna Ikaros till nya, oanade höjder.
2007-04-23

  Shininkagemusha
Starkt, sorgligt. Ödesymfoni var ett bra ord som nämndes här.
2007-04-22

  coffe
skön mäktig och vacker tack för dina ord
2007-04-22

  Fredrik P. VIP
ett ödessymfoniskt
poetiskt mästerverk
bokmärks
2007-04-22

  Anders P VIP
intressanta och tolkningsbara reflektioner över fritt fall. Gillar fjädern som bild för minnet.
2007-04-22

  Robert W
det här var ju smått genialiskt lola.

\"mörka oceaner närmar sig
under huvudet
men också överallt



en sol som inte syns bränns ändå

och natten
bor inte ovan molnen\"

är raderna som håller min arma själ vid liv ett tag till. tack så mycket.
2007-04-22
  > Nästa text
< Föregående

Lola
Lola