Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
om ett tragiskt liv


Stöld

STÖLD

Du stal min barndom
Min rätt att vara ett barn,
ett barn som leker,
ett barn som har problem som att välja leksak från affären.

Du stal min rättighet att ha självkänsla.
Min rätt att känna mig älskad,
att känna mig uppskattad,
att känna mig vacker,
att känna mig ducktig och lycklig.

Du stal min frihet
Min rätt att vara ledsen, att gråta,
min rätt att känna mig trygg i din famn,
min rätt att känna mig trygg i ditt hem,
min rätt att vara stolt,
min rätt att vara arg.

Du stal mitt liv.
Du stal min rätt att vara ett barn när jag var ett.
du tvingade in mig i en vuxen värld alldeles förtidigt,
utan att jag viste hur jag,
skulle hantera denna värld.
du stal min rätt till en trygg uppväxt.
du stal min rätt till männsklighet.
du stal min rätt till skydd mot dina hemska utbrott
och alla dina glopord,
som skar in i mitt hjärta.




Fri vers av Tina Ekvall
Läst 256 gånger
Publicerad 2007-04-01 23:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tina Ekvall