Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en hyllning till vattnet


Hyllningen

Hyllning.

Den porlande rinnande friska fläkten,
Rinner igenom mig med en svalkande känsla.
Så smutsigt men ändå så rent.
Du rinner upp som ner,
du räddar många men ändå så få.
Du finns alltid i mig
, men ändå är du borta.
Många vill ha dig,
men du räcker inte.
Vi har dig i massor, men folk tar dig förgivet.
En dag försvinner du,
och då finns vi inte mer.
Du är länken till allt levande, och allt dött.
Vi hyllar dig som du hyllar vårt liv.
Du räcker dig till mig och många andra.
Men du är hal
, du försvinner så snabbt,
du rinner Igenom mina fingrar.
Din vackra färg gör min sval,
ditt lugna skede gör mig harmonisk.
Du skapar många romantiska minnen.
Det är du som hjälper många,
sjuka människor att bli friska.
Det är du som får människan att,
skratta som gråta.
Det är du som rinner ner på människans kinder.

Det är min hyllning till dig.




Fri vers av Tina Ekvall
Läst 254 gånger
Publicerad 2007-04-01 23:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tina Ekvall