Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gud, hör du mig?

I natt bad jag till gud
Fast att jag vet att han inte lyssnar
Han tycker nog inte att jag har
Tillräckligt viktiga saker att säga
Eller så tycker han inte att jag är så viktig

När jag var liten så brukade
Jag be för barnen i Afrika
Och det var faktiskt en viktig sak
Men barnen i Afrika blev inte mätta för det
Så det är nog bara så att
Jag inte är tillräckligt viktig

Eller så kanske bara gud finns
Om man tror att han finns
Kanske är det så det är
Fast en gång så trodde jag på honom
Men min bästa kompis dog ändå
Nej, gud är då en konstig typ

Men om du nu lyssnar gud
Bara det att jag inte vet att du lyssnar
Så skulle det vart snällt om du
Kan göra så att han älskar mig

Jag behöver inte säga vad han heter
Nej, inte till dig gud
För i kyrkan där sa dom till mig att du vet
Hur många hårstrån jag har på mitt huvud
Att du visste mer om mig än vad jag själv gjorde
Jaha, är du utseendefixerad då gud?
För i så fall vet jag varför du inte
Tycker att jag är så viktig

Men som sagt, ifall du lyssnar gud
Så skulle det vart roligt om du
Kunde göra mig lycklig och att
Den jag är kär i är kär i mig med
Fast det är klart, du lyssnar inte va?

Nej, det var väl det jag trodde




Fri vers av hymerito
Läst 742 gånger
Publicerad 2007-04-02 13:40



Bookmark and Share


  Lithia
Den här texten är riktigt riktigt snyggt skriven. Bra frågeställningar, fängslande språk, hela paketet.
Däremot vet jag for a fact att Gud lyssnar på dig, även om det kanske inte känns så för tillfället.
Bokmärker.
2007-04-14

    henley
du är otroligt duktig på att skriva , å jag känner mej så mycket i det du skriver . du har talang !
2007-04-13

    Oprofessionell
den här blir bokmärkt
2007-04-10

    stellaa
du är så duktig på att skriva lina. :) det blir alltid lika bra! det är nog många som tvivlar på att gud finns, speciellt när någon man älskar heltplötsligt inte finns.
jag förstår dig, till punkt och pricka :)
2007-04-06

  Daniela Linder
Hmm. har haft liknande tankar många gånger. Tror dock att man måste ta ödet i sina egna händer och inte bara kan förlita sig på gud. Bra skrivet
2007-04-02
  > Nästa text
< Föregående

hymerito