Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Paris


Låt molnen bli svarta
och gråa av sot
en resa jag ger dig den råder all bot

så låt havet få stelna
och frysa till is
och följ med på en resa som går till Paris

för jag bryr mig ju inte
om någonting alls
vill bara med dig dansa en vals

mina pengar är slut
men min kropp full av mod
och min kärlek är äkta som rödaste blod

då Paris är om natten
som Venus på dagen
dold bakom en dimma en bit under magen

och Eifels torn
är en fallos symbol
som skissas med konstnärens penna av kol

så följ då med mig
till poeternas stad
där vemodets Moder alltid är glad

och vinet det flödar
och kärlek är het
det kan jag dig lova för jag detta vet






Fri vers av Tärningen är kastad
Läst 528 gånger
Publicerad 2007-04-02 16:57



Bookmark and Share


  Daniel_78 VIP
denna tackar vi för,
var i paris förra sommaren
en underbar stad
skön rimmad sköning
2007-04-05

  Bodil Sandberg VIP
Jag läser och njuter...absolut!
2007-04-02

    Erika H
en hyllning till staden som aldrig rodnar
om så bara för en vals... följ med
och låt oss älska i harmoni, i hettan från andedräkter länge sedan försvunna

vacker och stämningsfull text
2007-04-02

  Sanchez VIP
vilken poetisk dikt!
helt underbar och dessutom med rimm :)

och tonen är så kärleksfull med \"jag bryr mig ju inte om någonting alls...\"
2007-04-02
  > Nästa text
< Föregående

Tärningen är kastad
Tärningen är kastad