Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
handlar om en känsla. negativ energi, bitterhet etc.


DU...du är pest och kolera

Du... du är pest och kolera

du är en elakartad tumör som
sprider sig med ökad hastighet,
till varje nervtråd, varje organ

Du är avgaserna i luften
som förgiftar och förstör
och färgar himlen svart

Du är spetälska och ebola

Du är ett virus som sprider sig som vinden
som inte går att utrota

Du är en skalbagge som kryper in under huden
och kryper ut ur ögonen och förblindar

Du är galna kosjukan och aids,

du är känslan av att inte få luft när man försöker andas
du är ljudet av tystnad om natten som skär i mina öron
du är tyngden i mitt bröst när jag ska sova,

Du är tvivlet på mig själv, min sårbarhet och min osäkerhet
Du är den flackande blicken i mina ögon, den förvirrade känslan i mitt inre,
och de oändliga tårarna

jag, jag bestämmer här och nu att du finns inte mer
jag förlåter dig och...besegrar dig.

Jag utrotar dig nu!





Fri vers av Daniela Linder
Läst 749 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-04-03 17:46



Bookmark and Share


  Limestoned
Mycket bra, gillar verkligen.
2008-04-15

  Diffusiaria
bra
2007-12-03

  hero40
En mycket bra och
stark dikt med poetisk
känsla och djup!
2007-11-10

  Elvira.L
Stark dikt med perfekt avslutning! Gillar liknelsen med sjukdomarna!
2007-07-25

  Glahns
..och slutet är SÅ bra!!
Utrota den där jäveln :)
2007-05-30

  Glahns
Där satt den!!!
Som någon skrev, ett utmärkt mantra.
Personligen tyckte jag inte om \"virus som inte går att utrota\", delen,
den tog bort lite av slagkraftigheten. (Men det är väl en smaksak).
En tänkvärd och välformulerad dikt!
2007-05-30

    romani princess
Bra gör det nu direkt ;)
2007-05-19

    KalleLager
grymt
2007-04-29

  loren
Det här är jäkligt bra .....
2007-04-24

  Havsjungfrun
Jaa..wow ..gillar denna texten!..lite tuff och hård ..bra upplägg också..
2007-04-22

    Linton
Mycket hårt och bra skrivet . Gillar .
2007-04-21

  PetraSally
..förlåt mina hemska skrivfel - siter vid en gammal lånedatro.
2007-04-04

  PetraSally
javisst - härli text!! Liknelsen med cancer osv är helt rätt och effektiv!
Du ber om kritik så jag ger ärmed lite respons; min första reaktion var at de sista två pasagerna eentligen inte behvödes...vad tror d? Testa at ta bort allt från och med att \"jag\" börjar och avsluta dikten enbart med delen om \"jag förlåter dig...\" - alltså min poäng är at det som sägs i avdelningen om \"jag\" på nåt sät redan finns implicit inbyggt i hela dikten- däremot behöver man slutet där \"jag\" förlåter\"...testa och förkasta - varma hälsningar
Petra
2007-04-04

  HerrP
Oj!
Hoppas inte man blir förintad här nu!
Jag gillade den!
2007-04-04

  Daniela Linder
Med andra ord. om ni läser hela, geeeeeeeeee lite kritik
2007-04-04

  Daniela Linder
tror jag kommenterar min egen text. fan vad bra, daniela.
2007-04-04
  > Nästa text
< Föregående

Daniela Linder
Daniela Linder