Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

i hörnet


ögonblickligen uppfattar jag
det skarpa ljudet av att någon kliar sig;

någon kliar sig

någon tuggar på ett knäckebröd
ett sånt där runt
stort

ett sånt där som skaver i mungiporna
när man tar en för stor tugga

ögonblickligen uppfattar jag
frånvaron av cerat
närvaron av torra läppar

en kyss hade suttit fint på läpparna
hade suttit fint lite överallt

ögonblickligen saknar jag en kyss







Fri vers av alfa VIP
Läst 540 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-04-04 12:43



Bookmark and Share


  Sanningsägaren VIP
underbar tankekedja
härlig att följa
och slutet
är allt annat än knaprigt
det är häftigt när man stannar upp och verkligen
reflekterar hur tankarna går och i vilka banor
här har du fått ner det i ord också
imponerande
och välsmakande
finns det något som smakar bättre än en kyss?
2007-04-04

  Christer
en helskön text

det där ögonblickliga
när man får kliva rakt in i ett skeende
de plötsliga infallen, intrycken
som inte går att hejda

och att det som inte finns
kan vara lika närvarande
som det som finns

skitbra!

/c
2007-04-04

  Daniel_78 VIP
du hittade ordet ögonblickligen
många stavelser, tar ett tag att uttala
och därmed också ger det mer kraft.

mycket bra val med knäckebröd
och mungiporna också.

och givitvis bra uppbyggnad
fram till slutraderna.

(mycket beröm blir det)

kanske en tråkig titel
- men det kanske är lite meningen också
2007-04-04

  baklänges
jag tycker också den här är underbar.
perfekt. den blir väldigt tydlig för mig.
du lyckas på ett otroligt snyggt sätt
skärpa en massa sinnen så att jag
tar in texten med ljud och lukt och känsel
och syn och smak och ändå, frågan är om det inte
är slutet, i frånvaron av en välbekant
sinnesupplevelse, man känner mest.
2007-04-04

    ej medlem längre
hoho! fasiken vilken
scen! faller genast för
tre fösta raderna!
skulle dock skippa
kolon, det behövs inte
och blir mer poetiskt
tycker jag. snyggt!!
2007-04-04

  Cris
vilken underbar text..
jag fastnade för titeln och fann faktiskt den rar.. inga märkvärdiga ord..men de var i sig som en liten tavla.

aj..runda stora knäckebröd som skaver.. vem sitter i hörnet och knaprar på sådana..känner att det är en liten liten själ.. lite ensam kanske... eller åtminstone lite längtande lite för sig själv.
Kan vara som jag i ett ögonblick då man måste stoppa upp och blicka lite bort och ngn väcker en med: Vad var du någonstanns??? :-)
2007-04-04

  K*
:)
skön läsning
verkligen

knäckebrödet som skaver i mungipan
när man tar en för stor tugga

lysande beskrivning!
2007-04-04

    ej medlem längre
Knäckebröd och kyssar inflätat så vackert till en fin text!
Storartad är denna...:-))))
2007-04-04
  > Nästa text
< Föregående

alfa
alfa VIP

Mina favoriter
brus
Lupus
är det hos norén