Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En del av det här är kanske sant.


Alla borde åtminstone ha en egen stjärna

Någon blev så glad när jag föddes
att han tände en stjärna
och har tänt en ny varje år
i månaden juli

Fram till och med idag
har jag fått 56 stycken

Min första stjärna
ligger i stjärnbilden Berenikes hår
troligen stjärnan M53
Det vet jag
eftersom jag, när jag var liten,
hade norrfönster
och låg och tittade på den innan jag somnade.




Övriga genrer av Dionysius
Läst 536 gånger
Publicerad 2007-04-07 00:44



Bookmark and Share


  Vind
Det finns stjärnor där ute till alla som behöver och mer därtill. Skön mikro-makro tanke om man så vill. I och för sig är M53 en klotformig stjärnhop, men det är väl bara att tacka och ta emot, antar jag :)
2007-04-10

  KonstigaKatter
Så fin tillbaka blick till barndomsfönstret! Särskilt att du vet var din stjärna finns!:)
2007-04-07
  > Nästa text
< Föregående

Dionysius
Dionysius