Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Makten

Kan inte acceptera detta mera
Måste finna flera som känner som jag, om jag så tvingas leta både natt och dag
Allt detta dödande på våran jord
Allt makten säger är bara tomma ord
De vill bara kriga och att vi, folket, ska tiga
Vi ska hålla käft och instämma
Men våra ord är inte värda en femma
Dom kör över oss med pansarvagn och tror att dom är bäst
Men nu finns ju atombomben, oj vilken fest!
Dom vinner land och rike men ingen respekt
Sånt här får mig att bli förbannad direkt
Ingen är insatt och vet vad som bör göras men på regeringens möten får ingen störas
Tänk på dom i tredje världen vad det måste vara hårt
Vi ska Egentligen inte klaga för de är inte Vi som har det svårt
Vad kan vi allmänheten göra för att hjälpa?!
Känns som det enda vi gör är att stjälpa
Tittar på när all grymhet bara fortgår och kvar finns varken liv eller spår
Vem är ansvarig för allt detta?
Om man bara kunde finna den rätta!




Fri vers av Fanny Jonsson
Läst 549 gånger
Publicerad 2005-02-24 22:00



Bookmark and Share


    indira
Älskar det du skriver vännen
är glad att någon förstår vad som händer,för det är ingen som gör något ju. pusss
2005-03-04

    Shefika
den var jätte bra!
2005-02-24
  > Nästa text
< Föregående

Fanny Jonsson