Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tänkte förgylla kvällen för oss alla med några fina ordspråk.


Ordspråk

\" Den som söker sanningen
måste lyssna
även till motståndaren\" (Isak Sammuel Reggio)

\" Min vän är den som påpekar
mina fel - privat\" (Ibn Gabirol)

\" Vad du ser,
kan du inte hjälpa,
men vad du säger
beror helt på dig\" (Sohar)

\"Inte ens de med stora ögon
ser sina egna fel\" (Judiskt ordspråk)

\"Två öron och en tunga har givits människan
för att hon skall lyssna mer än hon talar\" (Chasdaj, Ben
Hamelech Ve-ha-nasir)

\"Välj dig en lärare,
förvärva dig en vän och
tyd allt till det bästa
vid bedömning av varje människa\"
(Josua ben Parachja, Fädernas tänkespråk 1:6)

\"Vem är vis?
Den som lär av varje människa.
Vem är stark?
Den som behärskar sin drift.
Vem är rik?
Den som är nöjd med sin lott.
Vem är ärad?
Den som ärar sina medmänniskor\"
(Fädernas tänkespråk 4:1)

\"Det finns ingen ensammare människa
än den som endast älskar sig själv\" (Abraham ibn Esra)

\"Den vise hör ett ord,
men förstår två\" (Judiskt ordspråk)

\"Vis är den som söker vishet.
Inte den som tror han funnit den\" (Ibn Gabirol)

\"Påpekar du allför ihärdigt
att du har rätt,
har du fel!\" (Judiskt ordspråk)




Övriga genrer av Ilana
Läst 1032 gånger
Publicerad 2005-02-24 22:54



Bookmark and Share


    Mathias
Jag älskar ordspråk! Det är så härligt när man kan pricka rätt med ett ordspråk under en livlig diskussion. Nu fick jag några nya att lära in. Tack!
2005-02-25

  Rachel Roth
..tack för lite morgonvisdom...som jag läser på två av mina barns födesedag
2005-02-25
  > Nästa text
< Föregående

Ilana
Ilana