Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

januarikvällar, fast utan dig liksom och utan oboyfika nere vid centrum

och så kom våren;
och januarisnön som regnade
ner i förrgår har vi redan glömt bort.
maskrosplockandet från förra året
är nästan som bortblåst
och barnen i gula huset skrattar
det är grönt,
grönt,
precis så grönt som det ska vara.

och jag har redan solat på balkongen,
och hon ler, ja solen alltså.


våren rann bort fortare än vad
vi trodde och sommarn
kom precis som väntat;
barnen i gula huset skrattar
inte längre, jag tror inte ens att dom är hemma.
och du och jag var inte och badade
efter skolavslutningen som vi alltid har gjort.
himpabadet är öppet, visste du inte ens det?
och det blev ingen
maskrosplockning i år,
trots att vi hade lovat.
jag nästan saknar dig.
och midsommarkransarna
vi alltid har gjort har börjat ruttna
på mitt rum.




sommarn regnade bort,
och jag minns inte ens de
soliga dagarna längre.
och hösten, var trist i år:
alla cappucinokoppar
är som borta och kanelbullefikat
som man ska ha vid slutet av september
verkar du ha glömt.
jag väntar vid telefonen
men du ringer inte, fast jag är nästan glad ändå.
men minns du inte hur
vi svor på att göra svampsoppa i år också
och spy upp den, precis som alla andra år?

och löven är inte röda och roliga
som dom ska vara,
dom är gråa och tråkiga.
det kan bli så ibland har jag hört
det var du som sa det
även fast dom aldrig var gråa med dig.


och så kom vintern och kylan bara hängde efter;
snöänglarna från förr har töat bort
jag minns inte ens var vi gjorde dom.
du har inte ringt än
trots att du lovade att ringa
direkt när du kom hem ifrån thailand
- förra året.
det blir nog inga filmkvällar och inga mcdonaldsdagar
i år. det blir inga mer låstastårar
till våra titanicnätter, vi som skulle göra
en uppföljare - med filmkameran du
fick förra julen. minns du inte?
fast jag tror inte att tomten kommer i år,
även fast jag redan har kommit
ur konsumsnatteriåldern så
har tomten nog strukit mig från listan,
det brukar bli så.


och så har ett år gått,
snart har två år gått och jag
saknar gamla studsmattanätter
och läskiga historier i tältet
och alla titanickvällar
saknar jag.
saknar du mig, gör du det?





Fri vers av M.K. Jonsson
Läst 397 gånger
Publicerad 2007-04-08 15:23



Bookmark and Share


  Johan Nilsson
jättebra, helt enkelt.
blev helt gråtfärdig! *bokmärker
2007-05-01

    KallaMigVacker
det gör ont o mista en som man älskar så jättemycket.

Men man måste få sakna.
man växer ofta isär också.

hoppas ni hittar varann igen.
2007-04-08

  Såpbubbla
jättefint skrivet, speciellt de första styckena. Tappade kanske lite på sluten, men det är bara min åsikt
2007-04-08
  > Nästa text
< Föregående

M.K. Jonsson
M.K. Jonsson