Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tårar av glas


Som en glans i ögonvrån den syntes först,
en glödande droppformad tår,
innehållande mitt liv.

Jag lät den glida utöver min sidenkind
och såg den fångas av jordens kraft
när den föll nedåt.

Vinterkylan förvandlade droppen till glas
och lät asfalten krossa mitt
genomskinliga liv.




Fri vers av SvartaRegndroppar
Läst 737 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2007-05-11 00:24



Bookmark and Share


  "Silver" VIP
Mäktig i sina tre faser! Inledande glöd, mjukt glidande siden och hårt men skört glas.

En högklassig fångande inledningsmening; jag skulle dock ha föredragit den vanlig ordföljden \"syntes den\".

Riktigt snygg liknelse, att glaset liksom livet framställs som genomskinligt.
2007-07-25

  Mackan
härlig, vacker poesi
2007-06-17

  Johan Nilsson
riktigt bra:) bokmärkt.
2007-06-07

  Bodil Sandberg VIP
Jag kan inte annat än applådera detta otroligt poetiska och gripande alster!!!!
2007-05-11

    Bror
fint skrivet grabben! sidenkind är ett mycket bra ord!
2007-05-11

    *Zenobia*
Målande beskrivning av livets skörhet...
2007-05-11
  > Nästa text
< Föregående

SvartaRegndroppar
SvartaRegndroppar