Till bondf*n som skrämde oss alla" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till bondf*n som skrämde oss alla


Pojken & Fågelskrämman

 

Stående på fältet

....du vaktade bondens säd

 

Du vände dig efter vinden

...med blicken du följde mig

 

Du var gjord av en höstack

...bondens gamla morgonrock du bar

 

Med halmhatt på huvudet

...av dig jag skrämmdes varje dag

 

Fältet var din värld 

 

För andra var du död

...men jag såg dina ögons glöd

 

Om nätterna du fick liv

...gav dig ut på äventyr

 

Jagad av dig i drömmarna

...knackade på mitt fönstret

 

Springande över fältet

...med dig hack i häl

 

Varje natt jag vaknade

...med halmstrån mellan tårna

 

En modig pojke det var

...som vågade möta dig varje dag

 




Fri vers av Horatius
Läst 613 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-04-10 17:03



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Den här tycker jag om, bra flöde. Får bilder direkt.
2007-09-16

  aol
fint tempo jag gillar den
2007-07-28

  Merrlina
*ler* Kom att tänka på Pesten Tid
När Abygial sitter på verandan i gungstolen
å tittar ut över dock majsfälten
2007-05-22

  VITRIOL
En levande Skräcksaga med romantiska inslag, för visst jag anar jag en viss fashination inför fågelskrämman. Och visst är det en modig liten pojke du beskriver. Gillar \"med halmstrån mellan tårna\" Du verkliggör barnets verklighet som tidigare sagts och levandegör din dikt. Förtjusande... och lite läskigt .
2007-04-11

  SvartaRegndroppar
En vacker historia med några sköna rim, föll för titeln direkt, en inverterad Flickan & Kråkan..

Väntade mig en liten vändning på slutet men den klarade sig bra utan den också!
2007-04-10

  drakbruden VIP
wow, rysningar....du spelar upp en film så otäck, spännande och verklig....
2007-04-10

  Mangal VIP
Skön läsning. Både spännande och väl skriven. Du lyfter upp barnens verklighet och det otäcka som vuxna (inte alla) förträngt. Ger insikt i mod som ofta glömts och inte längre förstås.

(Jag har en särskild förkärlek till fågelskrämmor. Deras till synes dystra och vemodiga uppenbarelser har alltid lockat mig.)
2007-04-10
  > Nästa text
< Föregående

Horatius
Horatius