Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En liten tanke...


Halvfabrikat


Mat vi gillar att
kemikalisera,
utan en tanke på att
kompostera.

Folk i fjärran land bomull
klorofierar,
så vi till fest och vardag kan
briljera.

Kan vi inte
ekologisera,
tänka efter och
fairtradisera?

Ska det vara så svårt att inte
överkonsumera,
shopping i all ära men
reflektera!

Kanske ett barn
adoptera,
eller till Cancerfond
donera?

Saker som dessa jag ibland kan
filosofera,
stannar upp och om detta
alarmera.

Du kanske inte till detta dig
associera,
inte över framtiden vill
fundera.

Försöker inte mig själv
kanonisera,
utan vill bara i vår framtid
investera.

Så säg mig...kommer du på många flera?




Övriga genrer av Ti-elina
Läst 449 gånger
Publicerad 2007-04-12 12:35



Bookmark and Share


  Regular
Dikt, rim, tankvärda ord...vad kan man mer begära? ;-)
Jättebra skrivet!!!
2007-05-25

  Eline.P
Vilken rimkonst du har åstadkommit! Dessutom i ett ämne som känns mer och mer viktigt.
Tycker speciellt om raden med kanonisera :)
2007-04-30

  Bodil Sandberg VIP
Ja det är en konstig värld vi lever i...halvfabrikat de mesta ting...och allt allt vill vi ha...för det är vår instinkt att samla upp och förnöjas...som ekorrar...utan betänkligheter...bara rusa på och shoppera vad vi kan...det är klokord du skrivit min vän!!!
2007-04-16

    JJ VIP
Allvarlig men ändå skoj! Applåd! Mvh. JJ.
2007-04-13

  Lasseman VIP
Nej! inte så att jag vill briljera..men över din lilla tanke, och vackra ord! jag gärna vill poängtera.. att dess vackra text jag gärna vill applådera.. =)
2007-04-13
  > Nästa text
< Föregående

Ti-elina