Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En fantasydikt, skriven på 5 minuter. Ursäkta nödrimmen, alltså. Inspirerad av Arne Garborgs \"Mot soleglad\".


Solsång

Alvögat ser bortom världarna
där alltet anas, svagt
Draken flyger i skyn
hör allt som alla sagt

Under solens strålande ljus:
allt i dissonant harmoni
En värld av magi och under
här lever alla vi

Magin finns fortfarande inom oss
ett undrens verk av viljan
Långsamt växer din sig stark
som den första vårliljan

Draken flyger så högt i skyn
i majestätisk odödlighet
Vingarna slår en symfoni till himlen
denna solens höghet

Alven ler och reser sig
ser upp på solen
I världen av oändliga under
skiner den, så len




Fri vers av Hellberg
Läst 616 gånger
Publicerad 2007-04-12 15:57



Bookmark and Share


  Lillasyster F
Verkligen fin solsång med sagokänsla.
Be inte om ursäkt för nödrimmen - känslan är det som räknas.
2007-04-16
  > Nästa text
< Föregående

Hellberg