Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

till en alldeles
förbaskat god vän




HAVSANSIKTE 2 (Havssprång)

Hennes steg
ryker genom sanden
mörkt hår flyr bakåt

Vinden
med vattenstänk
tvättar ansiktet
rent och leende

Hennes blick är öppen
av glädje och liv
en slags vilt lugn
som man sällan ser

Ett rufsigt lugn
som inte mister
havssprångets lust
eller dess
stormande kärlek
till allt som går
att älska

När jag ser det

Så här på avstånd

Älskar jag det
lika mycket
som jag en gång
älskade henne.
 




Fri vers av Jan Linderoth
Läst 391 gånger
Publicerad 2007-04-12 23:18



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En vacker hyllning till en älskad vän. Havets närvaro förstärker känslan av tillhörighet. Mycket vacker text! Speciellt vill jag lyfta fram:
\"Hennes blick är öppen
av glädje och liv
en slags vilt lugn
som man sällan ser\"

vilt lugn....underbar beskrivning!
2007-04-13

  stronza
vacker. bokmärker
2007-04-13
  > Nästa text
< Föregående

Jan Linderoth
Jan Linderoth