Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Från en tågresa mellan Warszawa och Berlin.


Ögonblick mellan Vistula och Oder

Tvingade av slätten
dras molnen ner mot horisonten
som skummet i ett vatten
och tåget väser huggormslikt
på rälsen mellan Vistula och Oder.

Kyrkan blixtrar till
över fönstret i kupén
och en flaga, tidigare lossad
av vibrationen från en haubits,
då sista hären drog förbi,
dalar sakta under mässan
från målningen av Jahve.






Fri vers av Cicero
Läst 749 gånger
Publicerad 2005-02-27 19:10



Bookmark and Share


    J. Deuleuvre
Väldigt bra! detta gillar jag skarpt!
2005-03-12
  > Nästa text
< Föregående

Cicero
Cicero