Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
-she lives in a lie


Sönderputsad Törnrosa

Går det att polera ytan ännu hårdare mer kontrollerat och kraftfullt

så att skalet blir så skinande vackert

att du kan spegla dig i det precis som i en ytlig dröm

Jag försöker men jag tror jag är besatt

över att andra inte ska få se mina pärlemortårar

som svider hårt och lämnar svarta spår på kinden

Ändå putsar jag och putsar tills fingrarna blöder och själen hyperventilerar

Jag vill få andra att tro att jag skadat mig

på en tagg av den ros jag plockade utanför

Andas in ångor av igår som ger mig ett lyckorus för en kort sekund

men aldrig egentligen fanns eller kommer finnas

för jag levde aldrig igår eller heller egentligen

Jag är bara ett polerat skal

Blåser vinden lite hårdare och i en lite annorlunda riktning

kommer skalet falla sönder och jag förvandlas till aska

Den ska jag sprida med vinden ta i av den kraft som jag har kvar

i mina lungor som är kvävda av mina egna andetag

Jag bestämmer mig att jag ska kliva ner från stolen

som jag ända alltid trillar av.

 

 

 




Dagbok av Iah
Läst 409 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-04-17 13:05



Bookmark and Share


  Bissen
Djupt ärligt, STARKT, berör biss till tårar...
2007-07-23
  Iah
Iah