Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Går att sjunga på \'Sakta vi gå genom stan\' och antalet fyllda år väljer du själv, fast gäller det nån som fyller t ex trettiosju går det dåligt in i rytmen.


Liten jubileumsvisa

50 år,
kors vad tiden den går,
klockan den tickar och slår,
i ett nafs
har vi ungdomens krafs
i igensopade spår.

Nyss en grabb Nyss en tös
med en saftkladdig labb, med en tand som var lös
slangbellan redo till sabb, och roliga timmens dansös
allt var ball,
fickor svällde av pall,
ej snuten var hälften så snabb.

Ej tänker man på
att dagarnadå
var livet, som kom här och gick,
men plötsligt en dag
står du liksom jag
och hör folk beskriva dig som trevlig prick.

Då förstås
nog att femtio års
sorger och glädje du svalt.
Hyllningskysst
du bestämmer dig tyst
sakta gå - när det är halt.




Fri vers av Nicke Sjödin
Läst 1687 gånger
Publicerad 2007-04-16 21:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nicke Sjödin