Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Epilog

Jag diktar i gåtor
Inga svar äro funna
Även då jag kärleken och livet betror
Hur skall jag svaren till dessa kunna?

Meningen med livet är som ett skratt i ekot,
Hånande och tomt.
Varför söker man svar?
Dom kommer aldrig att finnas i universums storhet.

Jag strävar omkring med mina tankar,
på ofärdiga meningar
och jag kommer aldrig att sluta.
Svaren finns kanske inom oss själva,
då vi finner oss på mörka vatten.
Ovissheten är ett för mörkt vatten
att dyka i.

Lägg dig och vila ett slag
Inte för att söka
Utan för att då har du funnit svaren på dina frågor
Frågor är en tidlöshet då man ej finner tid till ensamhet
Svaren är en evighet då man ej finner tid till tidlöshet
och tidlöshet är ett svar på frågan om ensamhet
i våra egna universum.




Fri vers av fallen
Läst 648 gånger
Publicerad 2007-04-17 21:17



Bookmark and Share


  Sanchez VIP
den här är en underbart formulerad filosofisk dikt, men bara en bland många fina dikter från dig
- väldigt snygg rubrik, dessutom

\"Meningen med livet är som ett skratt i ekot,
Hånande och tomt\" - bättre sammanfattat än så kan det knappast bli
2007-04-24

  Jan Linderoth
Många ord, många färger, många känslor! Älskar det! Du är skrivarvän direkt!
2007-04-19
  > Nästa text
< Föregående

fallen
fallen