Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag vet att den är lång, men snälla läs, för jag vill jättegärna ha kritik


När det regnar målar hon regndropparna


Mitt under
tusentals stjärnekar
går något sönder inom
den alldeles för ensamma flickan

som bytt ut sitt namn
mot målarfärg som
ska täcka hela världen

Likt träden vill hon sträcka
sig upp mot alla världens himlar
men hon vet att det finns
alldeles för många
elledningar som sänder lycka
bland tellus alla ensamheter
som sträcker ut sina
trådar för att
hindra hennes färd

upp mot det
blå som ibland blir
lika grått som hennes
ögon

ibland när hon sluter dom
kan hon höra
livets eko som
ropar på henne i
en sorts panik hon inte känner igen
det smattrar mot hennes
tinningar
likt det regn som smattrar mot världen men
aldrig riktigt når fram till henne

och hon undrar varför
hon är hon
om det är för att hon är
så mycket lyckligare
om det är för att hon har funnit
lugn i att aldrig bli
all that som
de romantiska komedierna vill få oss att tro
att vi kan vara bara vi
har tillräckligt blekta tänder

hon vet inte heller
vad hon vill få ut av
hela livet men hon vet
att gräset aldrig blir grönare
och att hon alltid kommer upptäcka nya felsteg i
vandringen
tillbaka till jorden.




Fri vers av temugg
Läst 828 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-04-19 20:03



Bookmark and Share


    Ficktjuv
UNderbara resa man får följa med på med denna flicka, spännande och rörande. Älskar verkligen slutet \"...vandringen tillbaka till jorden\". underbart
2007-07-06

    KallaMigVacker
Jag tyckte inte alls att den här var lång eller för lång, den var alldeles lagom. och jag föredrar hellre långa texter än korta, då finns det mer o tycka om :)
jag tycker den här var jättebra och fint skriven.
2007-06-02

  *Camilla*
den var verkligen vacker
du beskriver så mycket
som man kännt och känner själv.

vacker !
det är bara att fortsätta skriva
2007-05-04

    bottle of pop
jag gillar:

\"men hon vet att det finns
alldeles för många
elledningar som sänder lycka
bland tellus alla ensamheter
som sträcker ut sina
trådar för att
hindra hennes färd\"
2007-04-24

  Jewel_x
det regnar mer våldsamt i mig, än det gör utanför fönstret ..efter att jag läst denna. det värmer inuti.
2007-04-19

  Katariiina
Du målar mitt ditt språk!
Bästaste bästa var:
\"det smattrar mot hennes
tinningar
likt det regn som smattrar mot världen men
aldrig riktigt når fram till henne\"
+ sista stycket.
Du är duktig josefiner :)
2007-04-19

    sötsnö
SKITBRA heltenkelt!
bokmärker!!!
2007-04-19
  > Nästa text
< Föregående

temugg
temugg