Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Man ska inte ta visa saker för givet. . . Njut bara :D


Själens befriare - Brakaren!



En smygare avlöste trycket. . .

Tystnad
Lättnad
Glädje

Det bleka ansiktet

Rodnande

Rosa kinder
rynkor runt mungiporna

Där satte han sig bland träden
och älvorna som gömde sig
bakom träden kom sakta fram
och dansade runt honom

- Glädjens dans

Näcken spelar nöjd på sin fiol
och fröjdas med älvornas dans

Helt plötsligt faller han till marken!
Dubbelvikt av smärtan.

Ansiktet bleknade igen . . .
Målades med dödens färg, beige.

Som en man nära döden,
tog han korta andetag,
kroppen skakade och på pannan
bröt kallsvetten fram.

Älvorna satt alldeles tysta nära honom
smekte hans hår. . .

Han vred sig i plågor
tiden tycktes stå stilla
fåglarna tystnade

Brakaren hittade sin väg ut

Själens befriare vandrade vidare
Näcken satt på stenen och stämde
sin fiol . . .




Fri vers av Night Soul Woman
Läst 460 gånger
Publicerad 2007-04-22 18:03



Bookmark and Share


  Dionysius
Vilken tur att jag kollade den här! Tänk om jag hade missat detta roliga! :-D

Och så har hon fullständigt ruinerat min bild av Näcken (fniss)

Skickligt och rytmiskt skrivet

Bokmärkes för läsning vid framtida dystra stunder
TacK för skratt!
2007-04-22

  Anders P VIP
Du visar en ny sida. Kul med lite frustande fishumor från din penna.
2007-04-22

  Mangal VIP
Tokroligt knäppsläpp. Stormgillar.
2007-04-22

    ej medlem längre
Är det därför det kallas för \"Akademiska kvarten\"?
Du bevisar att folkpoesin är rumsrent...*S*
2007-04-22

    Nattviol
tryckavlastningens paradisiska musa
där väderlekens trångomål äro avgörande
för framtida njutningar i sköna gläntor
såg älvornas dans - på behörigt avstånd -
och mycket tacksam om fåglarna hittar
tillbaka till sina sånger
2007-04-22

  DanSan
******************************

Ett sant mästerverk i allra bästa
akademiska anda där betraktaren
tas med ut på en historisk färd i tid
och rum . . . nyanserna och bilderna
som målas upp bjuder på grönska och
Älvor såväl som Näcken med sin fiol
blommdoft och andra dofter får en att
falla till marken i ett utdraget och med-
ryckande asgarv som ekar i dalen mellan
de skogsklädda bergen där i gläntan . . .
ja, låt oss kalla det de fuktiga . . .
ängsmarkerna

En sällan skådad tilstudie av naturen
och naturkrafternas ovillkorliga triumf
över så utplånande framfart . . .

Men den gammle Näcken saluterade
rejält och oblygt inför dessa undersköna
älvor som förhoppningsvis överlevde . . .

*********************************
2007-04-22
  > Nästa text
< Föregående

Night Soul Woman
Night Soul Woman