Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

middagen

---


visst händer det av och till
att även han följer strömmen.
men bara när han inte har
något särskilt för sig.
när spårvagnar hamnar i kläm
och människor kommer för sent
har han dock aldrig sprungit.
inte på det sättet.
förutom en gång.
men då av ren nyfikenhet.
man är varken fiende eller vän.
så att säga.
möjligtvis ett nödvändigt ont.
ibland viktig.
man får ju inte vara dum.
det skulle vara värst av allt.
han nöjer sig med att
iaktta andras missöden.
låtsas som att det regnar.
vilket det ofta gör.
det där kan man leva länge på.
han rycker på axlarna.
tar ett stadigt steg i taget.
tänker på stackars k.,
som förmodligen inte hunnit
förbereda något.
han är pessimist.
och ute i god tid.


---




Fri vers av ibish
Läst 497 gånger
Publicerad 2007-04-23 14:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

ibish
ibish