Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
just nu är oron värst


min idol är pappa, pappa är min idol



när jag kommer hem från skolan
står dörren alltid lite på glänt

skorna står i en hemtrevligt oordning
och solen strålar in genom fönstret till höger

alltid
när jag kommer hem från skolan
hör jag pappas prat redan när jag står i farstun

ibland pratar han finska, och tonen är tänkande.

vissa dagar säger han va? förklarar på svenska och
tonen är frågande. då vet jag, han pratar med norska kunder idag!

andra dagar skrattar han och pratar finlandsvenska. det låter fint


när jag vaknade, smög jag ner och duschade
dukade fram frukosten
skulle just gå upp på vinden igen när jag hörde pappa
viska mitt namn.

han bad mig hämta huvudvärkstabletterna
och jag gjorde såsom han bad mig

han har alltid huvudvärk och migrän.
för han jobbar för mycket
och hinner aldrig röra på sig

därför hämtade jag tabletterna

han smörgåsen jag gjorde till honom, drack teet
och lovade att vara hemma från jobbet för första gången på tre år

jag glömde tiden
och var så nära att missa bussen.
han hann inte ens få någon kram

---

när jag kom hem från skolan
var dörren låst och bilen stod inne i garaget
såsom den gjorde när jag åkte i morse

solen skymdes av moln
hur mycket den än försökte skina

skorna låg precis som dom skulle
då släppte oron för en stund

jag lyssnade efter pappas röst
men tystnaden var allt jag hörde

redan när jag stod vid skrivbordet såg jag
tablettarken

dom låg nakna på golvet

det första var
tomt

det andra var
tomt

i det tredje
fanns två tabletter kvar

tre gånger sju gånger tre minus två
elikame döden




Fri vers av piräjs
Läst 347 gånger
Publicerad 2007-04-25 18:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

piräjs