Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den andra texten vi skrev med taktiken att skriva en mening, byta dator, skriva en mening osv. Denna är där emot hel. Enjoy!


Dialog II

Tidvattnet drar sig tillbaka
Timglasets sand
Gömmer sig i urtavlans nedersta hörn
En glömd dröm
Och nu
Sitter jag vid min skolbänk
Drömmer mig bort
Igen
Jag glömmer bort mig själv
Igen
Ständigt samma vals
Med samma inövade steg
Sekundvisaren springer skriande fram

Vad nytt från livet?
Vad kan du nu möjligtvis frästa mig med?
Fortsätter vi vilsna i samma labyrint
Men i enstaka fall finner vi varandra
Stannar till och ser varandra i ögonen
En sekund
För att sedan skynda vidare
För vem vågar kasta sig ut med händerna bundna bakom fotknölarna
Ut i livet
Utan skydd
Utan p-piller eller vinylhandskar
Utan kondomer med jordgubbssmak

Men visst är det härligt
Att leva

Att spela schack med döden,
Med facit i handen,
Jag är inte rädd längre.

Trots att jag skakar
(det ä järnbrist)
Trots att tårarna rinner
(det är fel på tårkanalerna)
Trots att mitt hjärta slår
Så hårt att jag håller på att gå sönder
Inifrån och ut

Men nej
Jag är inte rädd
Jag älskar denna underbara frigjordhet
KAPLA, KAPLA!
Tills krampen griper tag i handlederna
Och jag skrattar hysteriskt
Och gråter i ångest
Hur mår jag?
Bra
Själv?

En inövad
Msndialog
Följer manuset
För att inte väcka misstankar
Om att jag är en människa
Med brister
Dåliga dagar
Och inte alltid muntra tankar
Oh my god, nej, gan va skämmigt!
Tvi vale
Sa flickan på tre år
Efter hon spottat ut saliven
Uppblandat med tandkräm




Fri vers av Amalia Santesson
Läst 437 gånger
Publicerad 2007-04-26 20:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Amalia Santesson
Amalia Santesson