Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den största saknaden som finns.


Änglasystrar

Och jag inser
det var inte mycket mer än en månad sedan
Vi var näranära, nästan en och samma
i mörkt hus med svarta snödroppar och bränd potatis
fyllda av skratt, dans, kramar, kärlek
Det var inte så längesedan vi var i lund, alla en del av en enda stor skrikande massa vi somnade i en hög i soffan framför en dålig skräckfilm vi skrattade åt pälsmössan och lappen vi blandade blod vi sjöng maria på scenen vi skrattade skrattade skrattade tillsammans
Det var inte längesedan talet fyra kändes självklart,
det var inte det, men det har gått en evighet.
Och jag minns kvällen då alla grät i beiga soffan,
av glädje över att vara en del av varandra
För det var vi
alla är vi en del av något större
så som vattendropparna bildar en flod
så som lejonen bildar en flock
så som vi var en del av varandra

Men ni klampade sönder, trampade sönder varandra
krossade er kärlek effektivt under era egna fötter
Och jag bor i spillrorna av den

(vet ni hur komplicerat allting är nu?)

Jag var så naiv
trodde att olikheterna kunde göra allt det som var vårat till något starkare.
trodde nästan att vi var större än livet självt.

Allt det jag sa till er
Allt det ni var för mig
var tog det vägen? var finns det nu?
Att alltid veta att ni fanns
var den största tryggheten någonsin

Nu: ensam i krossat skepp på mycket mycket stormig ocean

Och allt är så jävla rörigt
Men ibland river ett djur i bröstet,
skär upp djupa sår av rastlöshet och
SAKNADEN

och i mörkret under de rosa finaste blombladen
(som vi fyra skulle dansat under)
letar sig känslorna ut längs med kinderna




Fri vers av Katariiina
Läst 495 gånger
Publicerad 2007-04-26 22:28



Bookmark and Share


  tsípor
men usch, nu gråter jag ju. saknar allting så mycket!
2007-05-07

  temugg
så enkelt och ärligt och innerligt och den gör ont, den gör skitont.
du är asbra.

den trevar lite i början, troligtvis är början mycket stark om man själv upplevt det (jag har ju bara hört över msn, det blir inte riktigt lika personligt då), men för mig blir den trevande och osäker, men avslutningen, gosh, den griper tag om mitt hjärta, skakar om och berör.

\"Nu: ensam i krossat skepp på mycket mycket stormig ocean

Och allt är så jävla rörigt
Men ibland river ett djur i bröstet,
skär upp djupa sår av rastlöshet och
SAKNADEN

och i mörkret under de rosa finaste blombladen
(som vi fyra skulle dansat under)
letar sig känslorna ut längs med kinderna\"

det blir inte bättre än så.

fortsätt skriva.
2007-04-27

    gnupung
Katarina, jag gråter nu. Jag ville ju inte. Jag ville inte glömma skratt, kramar, leenden, tårar, dans, musik, glitter, ballonger, stjärnor eller våra galna upptåg.

Jag saknar oss.
2007-04-27

    Ficktjuv
åhh...du får mig att gråta, gråta!! denär så underbar, så nära. älskar den
2007-04-27
  > Nästa text
< Föregående

Katariiina
Katariiina