Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

schizofren? , nej lite själv delad bara.

och med avsmak lägger jag sakta
min kalla händer runt hennes strupe.
det bildas kontraster och dejá vu känlsan
burrar sig in i magen, genom revbenen
och gåshud infinnner sig som pliktskyldigt.
rädd för att hennes trasighet ska smitta.
och redan finner jag min rädsla förklarad;
hon läcker sorg och lämnar fotspår av olja
men de tomma ögonen ber inte om nåd,
inte heller är de fulla med rädsla.
endast likgiltligheten som jag finner så
skrämmande - jag släpper taget och hon faller.
hon andas knappt, anstänger sig inte ens.
antar att livsviljan inte längre är befintlig.
sista slagen innan hjärtat slutligen ger upp..
jag reser mig, det gör ont i hjärtat.
jag ser ut över min egen brottsplats,
sedan ser jag mig själv död på golvet.
pianot inom mig börjar spela och innan
jag springer bort mot världens kant
viskar jag tyst och nästan skräckslaget;


försök inte laga mig, jag är inte trasig.






Fri vers av Isabella
Läst 566 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-04-26 22:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Isabella
Isabella