Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mareld


Din fågel Fenix dog bara en gång
och spåren försvann längst med vägen


Ditt mörker tändes varje morgon
och sorgen regnade på din kudde

 

Du trodde på sagorna som slutade
med svarta omtag

 

Jag såg dig springa över vattnet
på strandpromenaden där du gick som barn

När skalorna spelades för högt
och oregelbundenheten blev regelbunden


Din mor var konstnärinna
och du var sekundär


det vackraste du visste
var att tänka henne varm



Hjärtat utanpå för liten slips
med småsten och tillbakahållet skratt i fickorna



 

Någon hittade skarvar jag vet inte vem
där du limmat in drömmar som isolering

 

Om saker du smekte mellan fingrarna
och lade för att vila under löven

 

Om vinklar och vrår med frostbitna äventyr
och sommarsnö som våren glömt att tina


Och din tystnad dränktes i sorlet av tusen röster
från skarorna som hittade nyckeln

 

till världen som inte var stor nog för flera än dig
och ekade rummen tomma


 

 

Någon sa att du var ensam jag vet inte vem


 


 

Men jag såg dig springa över vattnet

 


tills tranorna flög utan dig


 




Fri vers av Jessica Ewa
Läst 801 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-04-27 00:44



Bookmark and Share


  Skosnöret
LIka genialiskt som sorgefyllt. Du skriver ordne till fardiga malningar pa min vagg.

\"Din mor var konstnärinna
och du var sekundär
\"

Helt perfekt. Tack for magin!
2007-08-12

  Linda Odelmar
underbart språk..så vackert
2007-05-26

  Trubbel
lika magiskt och sagolikt språk som alltid :)
blir alltid helt trollbunden av dina texter. gillar särskilt:
\"Hjärtat utanpå för liten slips
med småsten och tillbakahållet skratt i fickorna\"
jätte fint text verkligen!
2007-05-15

    eiggsand
jag får läsa flera gånger. sakta känner jag saknaden rinna in i mig. och en skörhet. den drömska stämningen i dikten kontrasteras med den högst konkreta känslan som bygger sig stark inom mig när jag läser. den här växer för varje gång och för varje gång får jag svårare att hålla den ifrån mig. en stor applåd!

-e
2007-04-29

    Thornbird
Lika vackert skrivet som alltid! Jag avundas dig!
2007-04-27
  > Nästa text
< Föregående

Jessica Ewa
Jessica Ewa