Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Låt dina händer få vila


Låt dina händer
få vila

låt dom falla
låt dom ligga på ett bord
de är så trötta nu
likt du

låt dessa händer få vila

de som du visade
och sedan gömde

de vars fingrar du rev och bet
tills de naket blödde

de som lyft era barn
och som berört deras älskade kinder

de som hållit i både mylla
och plast

de som smekt
din älskades vulva

och som lyckliga lyssnat till hennes
stigande sång

de som fattat tag
och släppt

spelat gitarr, fast lite knäppt

de som öppnat dörrar
lyft dig upp
och som sakta dragit dig fram

släpp nu
ja bara släpp deras urgamla och utmattade
gamla grepp

och låt så även dom

få komma hem






Fri vers av Mikael Lövkvist
Läst 642 gånger
Publicerad 2007-04-28 13:19



Bookmark and Share


  Hildegun Relefors
Tack för din kärleksfulla dikt, som gav mig glädje och ro. Vackra ord!
2007-05-15

    ej medlem längre
Mycket mycket upplyftande o vackert, tack för läsningen!
2007-05-12

  memma
åh, behövde höra. fin!
2007-05-08

  KonstigaKatter
Oh... så fint!!! *applåd och bokmärke*
2007-04-28
  > Nästa text
< Föregående

Mikael Lövkvist
Mikael Lövkvist