Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vem är du egentligen?


vilka är vi egentligen?
under alla lager av försvar och sköldar
uppsatta för att skydda oss
mot risken att stå blottade såsom oss själva
som vi egentligen är
mot rädslan att göra bort sig
att inte bli godkända
att inte duga som vi är
under all fernissa

efter att ha blivit skrattade åt
trampade på, hånade och bespottade
så har huden tjocknat
och lagren byggts på

alla roller vi spelar
för att slippa stå för vilka vi är
ibland medvetet, ofta omedvetet
på grund av andras förväntningar, och egna
om hur vi ska vara i olika situationer
vi garderar oss med hjälp av ironi
sarkasmer attityd och yta
vi kväver våra känslor och instinkter
och spontaniteten

vi vill passa in
bli uppskattade
omtyckta och älskade

men vet du en sak?
vet du vad jag tror?
att du är som vackrast när du är du
när du vågar vara
utan skyddsbarriärer
naken och äkta

och vet du vad jag vet?
att vi duger jävligt bra som vi är!




Fri vers av Vipe
Läst 816 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-04-28 18:12



Bookmark and Share


  glittertindra
sant :)
2007-06-13

    sunnanvind
Otroligt bra!
2007-05-24

    wilja
väldigt bra skrivet!
och frågan, vem är du egentligen?, är lika mycket; vem är jag egentligen.
2007-04-28

  J. Novkovic
ja, visst skulle det vara underbart om alla bara släppte fram sitt egna jag!
2007-04-28
  > Nästa text
< Föregående

Vipe
Vipe