Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livets matta

I livets vävstol spännes varpen fast
Att utgöra en grund för dina dagar
Välj ut en färg som mycket dig behagar
Och skytteln börjar går med tvära kast

En del partier vävs till fin damast
Blir silkeslena om du rätt dem tvagar
En del partier vävs medan du klagar
Och andra ränder vävs i faslig hast

En färg tar slut och ersättes av andra
En glad kulör bryts av mot sorgens rand
En tråd går av och ställer till förtret

Beskåda nu ditt verk och tag min hand
På livets matta går vi med varandra
Tills fransarna sträcks ut mot evighet





Bunden vers (Sonett) av Lillasyster F
Läst 560 gånger
Publicerad 2007-04-29 11:10



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
bokmärker förstås...
2007-07-03

  lodjuret/seglare VIP
märklig ordning på rimmen
men du är värd den timmen
jag lägger ned på läsningen
av dina verk härinne

texten får
fyra kantareller
2007-07-03

    Maria Malm
Kanon! Visst är det så..man kan mycket väl beskriva livet som en matta..och det har Du gjort suveränt! Bokmärker!
2007-04-30

    BetweenTheLines
en varm o fin sonett vars innehålls uppbyggnad utvecklas bra hela vägen tycker jag

känns som en välarbetad text

rytmikpervo som jag är tänkte jag ändå föreslå några enkla ändringar
(hope you dont mind)

rad 2:att göras till en grund för dina dagar
7:en del partier väves (när/men\'s/som) du klagar
9:en färg tar slut som ersätt utav andra

några förslag bara för att putsa rytmen

men ja,som sagt en fin sonett!
2007-04-29

    Hellberg
En riktigt vacker och eftertänksam dikt med en bra rytm och fantastiska ordval!
2007-04-29

  "Silver" VIP
Det är inte ofta en dikt får mina ögon att tåras.

Nu hände det, hur som. Det här är ihopvävt och genomtänkt i varje ord. Hur länge har du arbetat med den?

Hoppas att många kommer att läsa den. Jag bokmärker direkt och lägger den som favorit på min sida.
2007-04-29
  > Nästa text
< Föregående

Lillasyster F
Lillasyster F