Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En Satans berättelse



En äldre dam knackade en dag på min dörr och började genast tala om världens undergång, om Satan och om att alla ska brinna i helvetet för alla synder de begått i sina liv.

”Du kommer att brinna i helvetet” sade hon ”och inte ens den lilla lådan du har på din dörr (Mezuza) kommer dig till gagn”

Det var snöstorm därute och hon såg ganska frusen och trött ut.

Jag sade: ”Kom in. Låt Satan vara därute och frysa. Jag bjuder på en kopp te”

Nu har vi varit väninnor i över 20 år. Hon talar om Satan och jag fördriver honom med en kopp te!




Övriga genrer av Ilana
Läst 802 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2005-03-04 19:26



Bookmark and Share


  Bysmeden
En riktig "Hasse å Tage" historia, kan jag få en kopp kaffe till innan jag reser till Sefle.
2006-01-29

  Markattan
Vilken härlig berättelse! Inte många som skulle göra så, tror jag.
2005-06-10

  Jenny*
om alla hem var så öppna.
2005-03-09

  Ilana
Hon är rätt så gammal nu (runt 90!) men fortfarande lika envist går hon och knackar dörr och försöker konvertera de 'otrogna'. Jag går då och då hem till henne med kakor eller med en påse te och medan jag ordnar te fortsätter hon och prata om helvetet......;)
2005-03-08

    Mejja
...i en situation då de flesta hade valt att stänga dörren och låsa noga. Fylld av trygghet inuti sig själv kan man bemöta alla sorters medmänniskor.
2005-03-05
  > Nästa text
< Föregående

Ilana
Ilana