Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Glöm inte bort mig Gud!


Det är jag som är Job

Hej det är jag som är Job, ja ni vet han från bibeln
Guds lilla personliga voododocka
trodde ni också att jag var död
jag visste själv inte att jag reinkarnerats till jorden
men så är det visst...

...varför finns det en renhjärtad liten krake som mig ?
...är jag någon slags kvalitetstest av Guds produkter?

Han får mig att tro

tro att jag är den enda mannen för kvinnorna jag älskar
tro att om jag bara gör rätt så kommer det alltid gå bra
tro att om jag uppoffrar mig för de svaga belönas jag
tro att om jag bara är strävsam och arbetsvillig så...

så....

så lämnar kvinnorna mig sedan med en del av mitt hjärta
så straffas jag av alla andra som inte alltid gör det rätta
så utnyttjas jag av klättrande svaga som vill up ur träsket
så blir jag sjuk av allt mitt arbetande som slav under...

under

ja jag vill se under, underverk inte verk där under
under en yta av glans en yta av glädje och leenden
där skriker sjukdommarna åt varandra att vara tysta
kroppen börjar gå sönder i bitar och det börjar synas

har byggt många tempel i mina dagar och alla utan grund

grund

ibland går jag på grund där jag seglar i livets båt
var det Gud som satte mig där på grundet eller
kanske var det han som tog mig loss därifrån
eller var det han som gav mig 10% på varvet

varvet

jag har varit med några varv nu alltid samma visa

har du kul Gud?
prövas min tro?

jag ger alltid mer än jag får men snart...

snart kan jag inte längre hitta någon att älska
snart kan ingen älska mig längre

kom igen då Gud, glöm inte mig snart finns inget kvar

jag har iallafall försökt Gud jag har gjort mitt bästa
i den svarta sagan får jag ju tillbaka allt jag hade
alla vänner, min hälsa, mina rikedommar allt
jobbade du åt Hollywood Gud, har du slutat

Slutat

på slutet kan jag inget ta med mig dit jag går säger du
Hey - jag hade ändå inget kvar, vad skulle jag ta med
till slut finns det bara skit kvar, och vem vill ta med det?

I den svarta sagan skrek jag om Rättvisa vilket du viftade bort
det var efter alla hade vänt mig ryggen och du hade tagit allt
vi är där igen nu Gud - glöm mig inte nu Gud - jag behövs!
jag behövs där du inte finns - där du glömmer människor

...jag ska ge dig det sista jag har - mitt hopp.....

Hälsa Jesus och alla änglarna att jag snart drar på party med Judas om inget händer...man får mycket mer för tjugo silverpenningar än vad du lämnat till mig...

Pax Vobiscum!




Övriga genrer av Casca
Läst 239 gånger
Publicerad 2007-04-30 22:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Casca