Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

jag strövar på rött

jag skulle kunna vandra längs den röda vägen
för poesi är väl rött?
jag skulle kunna vandra längs vägen
oavsett kulör


jag skulle kunna släpa fötterna i gruset
för det är väl sten?
jag skulle kunna dröja länge
oavsett fundament


jag skulle kunna plocka frukten av känslor
för det är väl känslor?
jag skulle kunna fylla famnen
oavsett tingest


jag skulle kunna snärja orden
för det är väl ord?
jag skulle kunna fånga dem
oavsett kontenta


jag skulle kunna uppehålla

på de gröna stråna

för det är väl gräs?

jag skulle kunna frige allt;

färgen, stenarna, orden och känslorna


men jag vandrar på rött
på sten
med ord
med känslor
och en stunds frid

för att rubricera innanmätet av saknad
men inser, att jag inte lärt hur man gör;

du fattas helt enkelt.














Fri vers av sister band-aid knees
Läst 613 gånger och applåderad av 1 personer
Utvald text
Publicerad 2007-05-02 11:45



Bookmark and Share


  JamesDean VIP
mållös! bokmärker..
2007-06-24

    inmeddiginålsögatkamel
\"du fattas helt enkelt.\"
Ett superslut tycker jag.. :)
2007-05-03

  Матрёшa
instämmer med föregående talare =) Vi alla försöker fånga, ja nästan, inkapsla det vi saknar i våra ord, vi alla strövar omrking som sagt. Och jag må tillägga att dikten var underbar!
2007-05-03

  Neal
Alla strövar vi...:)
2007-05-02
  > Nästa text
< Föregående

sister band-aid knees