Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hade jag hetat Bob Hansson hade denna dikt varit ett mästerverk


jag vet så mycket saker
jag vet ett ställe som heter Getryggen
ett annat Södra Blindtarmsvägen
jag vet att gräset är
grönt i våra ögon
jag vet hur hindi låter
och hur hummus smakar

jag vet så mycket saker
men jag vet fortfarande inte vem du vill att jag ska vara




Fri vers av temugg
Läst 4450 gånger och applåderad av 12 personer
Utvald text
Publicerad 2007-05-02 17:32



Bookmark and Share


    Fantasioffer
Du förjänar verkligen stjärnan :) skit bra
2007-09-05

  Trubbel
åh, vilken underbart söt text! gillar den verkligen! de sista två raderna är verkligen klockrena...!
snygg titel också :)
2007-09-02

  jaghetersara
snälla du den här dikten är redan ett mästerverk
jag känner bob hansson
2007-08-02

    crapcat
Du heter inte Bob Hansson vad jag vet men den här dikten är ett mästerverk ändå tycker jag...
Slutet är helt underbart och rubriken också. De säger liksom varsin sak om du förstår vad jag menar...

Du skriver jättebra tycker jag!
2007-06-16

  poesi pplot
Strålande obalans mellan titel och innehåll, fast ändå inte. En intressant dikt som väcker tankar om relationer och också får mig att tänka: Anpassa dig inte!

Allt gott.



/J
2007-06-04

    Linton
Jag kan bara säga att både innehåll och titel är bra ! Och vilken tur för dig att du inte är Bob Hansson ( vem är det föresten ? ) .

Precis som titeln pekar ut så är ju ett av det viktigaste attributen på ett mästerverk innom all konst att det är en etablerad person som gjort verket . Jag vet inte om det kan vara till någon tröst men historien går lika skoningslöst fram mot alla , tror du att någon kommer att veta vem han den där Bob Hansson är om 100 år ?
Hur många av de etablerade skribenterna här på poeter.se tror du kommer att vara kända då ? Jag vet inte men det kan ju vara någon , och i så fall är det inte alls säkert att det är något av de idag etablerade namnen ! Det kanske är du , Judas från Hemavan , Anna-Karin , Charlie Glimmer , Mr Gorgonzola eller Stora Johan . Vem vet , det kanske inte finns några människor kvar överhuvudtaget om 100 år . . . poesin kanske har försvunnit ut i entropins skoningslösa dimma . Eller också kanske allting har omvärderats fullständigt , kanske anses då Chrster Sjögrens texter ha varit poesins absoluta höjdpunkt .
2007-05-20

  Queen_of_Rain
denna dikt är fantastisk.. hade kanske kunnat fyllas ut ännu mer men känslan är oslagbar
2007-05-03

  kärleksbarn
en väldigt smart dikt med bra slutkläm!
I like!
2007-05-02

  Christer Eriksson
bob hansson är inte störst på grund av att han heter bob hansson..

det var säljande titel, jag klickade in direkt. en ok-dikt. men vet man själv, vem man vill vara?..
2007-05-02

  Neal
Jo ett litet mästerverk blev det:)
2007-05-02
  > Nästa text
< Föregående

temugg
temugg