Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den korpulente mannen på hörnet

rättar omsorgsfullt till sin slips

Skorna är blanka
skjortan är stärkt
mustaschen är ansad
och i knapphålet en
ros

Tidsherren viskar, sjunger
hans sinne till ro
snart, snart
Hon kommer
snart


Timmarna smeker hans saliga inre
sköljer över kullerstenen
i en tidlös ström

Den korpulenet mannen på hörnet
tar sakta i hand med tvivlet

Skorna är blanka
skjortan är stärkt
mustaschen är ansad
och i hjärtat ett
sting

Tidsherren smädar, hånar
hans enfaldiga natur
ratad, ratad
duger inte
ratad


Skammen fyller hans väntrum
sipprar in
genom slokande kronblad

Den korpulente mannen på hörnet
tar sällskap med tystnaden hem

Skorna är blanka
skjortan är stärkt
mustaschen är ansad
och i ögonvrån en
tår





Fri vers av Jorska
Läst 549 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-05-02 19:53



Bookmark and Share


    Mr.painter
Kanon
2007-10-21

  Albert
stackarn, skammen kommer där
när hans kärlek inte är nåt att ha
2007-06-26

  enkel
Fantastiskt välskrivet, med rytmer i helheten, och med rytmer i var del. Men vem är (var) han? Självupplevt kan det ju inte vara...
2007-05-24

    Nattviol
den var sorglig....
och antagligen väldigt sann
väldigt bra skriven!
(man vill bara klappa om honom
och muntra upp honom)
2007-05-02
  > Nästa text
< Föregående

Jorska
Jorska