Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
reflection Konstnären Astrid Bärndal skapade bilden © Publicerad med tillstånd. mest senryu


aprilsamling



Lund är magi
mitt ursprung, städernas stad

där kärleken bor


i hans nya liv
fanns inte självklarheten

att klara sig själv


minimalisten
mötte maximalisten

på halva vägen


varför jag skriver
får du aldrig veta

världens hemlighet


geniet Chagall
kolorerade sin värld
med inre ögat


när du flyttade
blev i ömsint förvar
kaktusarna kvar


regnmoln från väster
himmelstårar som hägrar
för uttorkad mark


den första pussen
på kinden pirrade skönt

i underverket


vill kura skymning
säger den gamle mannen

och släcker lampan


en het aprildag
i skogens mörkerrum

sa duvan, du du


vad får han sagt
i sin energiska sång

den lille trasten


vilar i väntan

snart ska du lära mig
det nya språket


skrivdisciplinen
måltrappan hela vägen

är programmets mitt


försöker fånga
ögonens mjuka värme

en skiss av mening


dikten Isfågeln
glömmer jag aldrig, den

handlade om oss


barnfinger följer
sirliga mattmönster
runt stolar och bord


han vattnade
penningblomster och kaktus

till påskens ära


första april är
en lurig dag för beslut

vårens skojardag




Bunden vers (Haiku) av Fredrik P. VIP
Läst 1648 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-05-03 15:51



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Åtrigen en härlig samling med glädje oah allavar. Denna gång får det bli två farvoriter.

i hans nya liv
fanns inte självklarheten

att klara sig själv

vilar i väntan

snart ska du lära mig
det nya språket
Eva
2009-02-23

  Maria Zena Viklund
du väver samman allt och det blir både ordlekar och allvar skratt o tårar du är en sann magiker!
2008-01-19

  Fuyoh
Kluriga funderingar och knivskarpa observationer!
Tack för att jag ta del av dessa underbara senryus!
Bokmärkes!
2007-05-29

  alfa VIP
kastas mellan olika tillstånd
medan jag tar mig igenom dem
en och en.

du blir bättre och bättre
på det här tycker jag.
tack fredrik.
2007-05-05

  Rachel Roth
jag tycker mycket, mycket om dessa betraktelser följda på varandra, så som livet är, ett skeende efter ett annat...
En gåva att få del av! Tack!
2007-05-04

    BetweenTheLines
jo,här var en hel del smått o gott!

\"en het aprildag
i skogens mörkerrum
sa duvan,du du\"

haha,humor...
2007-05-04

  Cris
Ja vilken fin samling.. håller nog med om att det är snyggt när datumarna är borta.
följa aprilskämtardagen til vattning av blommor och lekande barnhänder till Lunds magi.. mysigt!
2007-05-03

  Fredrik P. VIP
Ok, bästa läsare,
nu får pedanten
ge sig...tar bort
datum.
2007-05-03

    Lillemor
Härliga texter som också för mej
binds samman av nåt som
jag inte riktigt får kläm på..
kanske smyger du in lite
magi, mysticism eller bara
vanliga frågetecken av mer
nyfiken karaktär..
Håller med om att datumen
är störande
2007-05-03

  Gunwale VIP
Bokmärker rubbet.
2007-05-03
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik P.
Fredrik P. VIP