Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
den blomstertid nu kommer . . .


En fantombild i imperfekt

Om blott en gnista av hopp
kunde tändas
i min nebulosa

skulle den mörka kostymen
kanske inte kännas så trång och kall

den kanske inte behöver vara
ett skyddande skal förevigt ?


I ljusskygga sällskap
tänder jag stubinen
som ska föra mig bort
mot tidens gryning .

Utklädd till Dr Jekyll
förkrymper jag min egen
självbild på väg att blomma ut
i ett omvänt Oidipuskomplex

Det förträngda Jaget
illustrerat av Munchs sista skrik





Fri vers av Linton
Läst 487 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-06-16 22:34



Bookmark and Share


  Maria Zena Viklund
gillar dina psykosomatiska ordpsykologiskatendenser, snygg diktat, mycket bra poesi!
2007-08-24

  Daniela Linder
denna förundrade mig. läste den om och om igen i streck flera ggr. måste hålla med om--- lite psykoanalytisk. skrämmande bra.
2007-06-20

  Sanchez VIP
underbar psykoanalytisk dikt

jag blir lite rädd av att läsa den
2007-06-18
  > Nästa text
< Föregående

Linton