Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
mörkt susande


Död Mans Hand

Det brinner ett ljus
ovan min aska
på alla helgons natt

Jag levde här
var en av Er i världen
när universum var yngre

Men min själ tog sin flykt
Sahasraras väg
när kräftan slagit sina klor
i min kropp
och greppet hårdnat till oåterkallelighet

Nu är jag endast ett undangömt minne
en närvaro i vinden
en pust energi genom kroppen
på den nu som trycker ner
dessa tangenter




Fri vers (Fri form) av Död Mans Hand
Läst 867 gånger och applåderad av 11 personer
Utvald text
Publicerad 2007-05-03 22:56



Bookmark and Share


    resilient
Bra, bra, bara bra. Men ska själen verkligen evakueras? Är inte det en lite platt bild i en annars enastående bra text.
2009-05-02

  Inkarasilas
Jag tycker den är så jävla bra att jag rysfnittrar, men jag är ett fan så \"hear, hear!\" åskan mullrar för dig.
2007-09-26

  madinsane
weeeee. du är på förstasidan!
2007-09-26

  Anna Frölander
Nu är jag endast
ett undangömt minne
en närvaro i vinden
en pust energi genom kroppen
på den som trycker ner
dessa bokstäver

slutet är ju alldeles grymt bra. Och texten håller verkligen rakt igenom. Får liksom det där utifrånperspektivet, det där som man kan känna men aldrig förstå... Tack!
2007-09-26

  TheThinLine
Intressant. Den sedan länge bortgångne har levt vidare som en pust energi i författarens kropp.
Det är bra :)
2007-06-08

  Sanchez VIP
nice :)
så det är egentligen inte den som skrev den här dikten rent tekniskt den som skrev den?
2007-05-17

  nattig
Ur det mörka dansar man till slutet och upptäcker ändå en liten skymt av ljusstrålar och hopp. En mörk och lite skrämmande text, där man fryser. brrrr
2007-05-12

  Sanningsägaren VIP
ja... hur kan \"man\" beskriva sig själv
eller en historia om ett liv
som inte blev
och ändå i slutet bli...
själen finns kvar
konstaterar jag
och jag fascineras av ditt språk
Tack
/Åsa
2007-05-03

    Nattviol
...och man leddes fram till ett
slut som fascinerar...
gillas!!!!
2007-05-03

  madinsane
shit. du ÄR verkligen ond.. liksom egentligen:
*rädd*
2007-05-03
  > Nästa text
< Föregående

Död  Mans  Hand
Död Mans Hand