Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

tutti frutti



återkommen

jag antar skepnaden av en ensam
och gammal vän
som kryper in i sitt garvade riddarskinn
och hänger sorgfloret på värjans spets
för att åter bekanta sig med världen



söndag morgon
och jag håller ner huvudet
medan jag varsamt
tar mig förbi kontrolltornen



sjukhus
doften av lasarettets storkök söker mig
och jag inser att lönen för mödan av att äta
här endast mäts i antalet extra dagar



haiku
globen vrider sig
flyttfåglar återkommer

så åter ett år



nersölad
i samma stund
som mattkniv och bogvisir
fick en hotfull innebörd
föll alfabetet blödande
ner i mina händer



målande historia
när hon till slut tar upp den svarta färgtuben
befinner hon sig i början av sin berättelse



metafaror
det är inte metaforerna i sig

utan hur de används

som visar på rädslan för att
allt för enkelt beskriva faran



gökungen
ynglingen jag en gång var
är mitt enda sanna barn



intervention
det är först när jag närmar mig
de i salarna utställda föremålen
som jag kan läsa att det är förbjudet
att röra vid dem och att ordningsmakten
tillkallas vid överträdelse



villkorligt livstidsdömd
det är under handleden

bakom den knutna handens spända senor
hon finner de svunna nätterna
som låter henne hinna ifatt
det pulserande svinnet
hon för länge sedan skalat bort



generositet
med benen i kors
intill väggen av den förfallna byggnaden
sitter han bakom sin skrammelburk
och låter sina ogrundade förhoppningar
landa i min tanke
vilken jag med glädje skänker honom



dammsuggestion
hur många av mina ord måste saknas
innan detta brus kan upphöra



presentation
jag har en medfödd kärlek för skratt
så ge mig något roligt att handskas med
och jag lovar att skratta till lite då och då








Dagbok av alfa VIP
Läst 616 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-05-05 20:50



Bookmark and Share


  Christer Eriksson
detta var läsvärt, jag tycker om diktsviter och hur texterna både står för sig själva och i helhet, ska jag välja ut några så blir det \"söndag morgon\" och \"nersölad\".. dom är the best idag, ikväll..
2007-05-08

  Ms Lovecraft
Enskilda bitarna är bra men som helhet är den ännu bättre. Jag gillar de små stillbilderna av tillvaron.
2007-05-06

    anakin
MYCKET bra! Sanningar och bildspråk av hög kvalité.
Ett av de bättre alstren jag läst på ett par dagar.
2007-05-06

  Fredrik P. VIP
Uppskattar verkligen denna
sändning av många små
dikter på flera kanaler.
(kräver omläsning
för min del...)
2007-05-05

  Sanningsägaren VIP
Ja, var jag inte sötsaksberoende innan
så nog fan är jag det nu
Tutti Frutti har i vilket fall som helst
alltid varit en av mina favoriter
så också du
smakar fint
MUMS!
Älskar dina ord
så är det bara
*anmärker, nej godismärker fan.. BOKMÄRKER DÅ!
2007-05-05
  alfa
alfa VIP

Mina favoriter
brus
Lupus
är det hos norén