Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En kvart av uppmärksamhet inför pöbeln, folkhopen





...mobbing är någonting naturligt,
en sorts naturlag alltså,
det är nog samma lag som föder avunden

tänk om jag blott fick
bära urringat en dag i livet
samt motta pöbelns visslingar,
hurrarop, kastande av tomater...




Fri vers av lodjuret/seglare VIP
Läst 2049 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2007-05-06 13:10



Bookmark and Share


  Filosofen2
Det hade förmodligen varit en upplevelse du inte glömt...



Bra text..... Underhållande och intressant... Kunna ta svåra ämnen, korta ner de och ändå inte falla ner. Ja, det gör en till poet...
2011-03-15

    Vilhelm Kvist
naturlig gallring?
bra text
2008-10-27

  Connie
Otroligt tankeväckande text, som har flera bottnar.

Man kan se samma beteende i rangordningar hos flocklevande djur. Djurs mobbning hittar vi bland annat hos höns. Har fått tillfälle att hos en bekant få studera dessa fåglar. Det är faktiskt inte många avvikelse en höna behöver ha för att öka risken att bli utsatt för kannibalistiska attacker. Sjuka djur blir helt enkelt utfrysta.

Ibland känner jag mig lite som en höna. För det första är jag sjukpensionär. För det andra kostar jag samhället mycket pengar. För det tredje kan man säga att jag liknar en av dessa hönor, längst ner på samhällets rangskala.

Så kasta hit några tomater....
2007-11-22

  Juliana
Å, vilken vacker dikt! Så sann och ärlig! Spydighet är ju också en del av naturlagen du talar om.
Raden: \"det är nog samma lag som föder avunden\" älskar jag!
Naturligtvis förtjänar dikten stående ovationer!
2007-10-13

  Antropofagen
Du har en poäng. Flera. Samma drivkrafter i mobbing och avund, absolut. Och jag ger dig avundsjukt fem fina tomater för denna text, att stoppa i bh-n.
2007-07-15

  Chérie
\"kastande av tomater\" jag kastar tussilagon. känner.
2007-06-22

  Gunwale VIP
Flugsvamp, bolmört, gullregn, liljekonvalj; det finns så mycket som är naturligt... Ett lodjur i urringat borde lämna pöbeln paralyserad.
2007-06-15

  Ronny Berk
urringat eller klädd i trasor ; mobbaren eller offer...vad värt uppmärksammas... jo - någon som uppmärksammar...
2007-06-13

  Flickan*i*L*för*Lycka*
Jag med.. intressant text!
2007-06-01

  Mackan
Bra skrivet

Mobbning är ett mänskligt psykologiskt grupp fenomen
man mobbar för att själv slippa att bli utsatt
det är en sorts försvarsmekanism som skördar många offer
2007-05-06
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP